ZONA LIBERA SULINA


R.A. Administratia Zonei Libere Sulina administreaza o suprafata de 175,5117 ha, inclusa in intravilanul orasului, compusa dintr-un numar de 2 perimetre, amplasate atat in zona orasului, cat si in jurul bazinului maritim de tranzit.

In perimetrul 1 si in zona amenajata a perimetrului 2, care au statut de zona libera, sunt amplasate lucrari de infrastructura (cheuri, platforme, accese rutiere), cladiri cu destinatie administrativa, spatii comerciale, depozite, retele de energie electrica, alimentare cu apa si canalizare.

Perimetrul 2, zona neamenajata este compusa din:

  • 1.339.510 m2 teren neamenajat, parte din teren provenind din dragarea bazinului maritim de tranzit;

  • bazinul maritim de tranzit in suprafata de 330.850mp si o adancime de 7 m;

  • bazinul fluvial destinat navelor de agreement si pescaresti, in suprafata de 50.150mp.

Atat inainte, cat si dupa 1989, unitatea a desfasurat in permanenta o activitate rentabila, materializata prin niveluri ridicate ale profitului anual .

Actuala tendinta de integrare europeana, piata din Orientul Mijlociu si tarile riverane Marii Negre precum si infrastructura, experienta si spiritul de echipa si inalta competenta existente aici de peste 20 ani, au readus in atentie portul Sulina ca zona libera, port de tranzit dotat cu spatii de depozitare disponibile pentru desfasurarea activitatilor de productie si servicii.


Administratia Zonei Libere Sulina isi orienteaza intentiile catre aceste din urma doua domenii de activitate: al productie si al serviciilor. Astfel, posibilitatea de depozitare a bunurilor in zona libera se completeaza cu operatiuni de prelucrare, sortare, marcare, asamblare si altele.

Bunurile depozitate si prelucrate in zona libera pot fi livrate pe piata reprezentata de statele fostei Comuniuni ale Statelor Independente, dar si in Orientul Apropiat si Mijlociu. Specialistii nostri va stau la dispozitie in tot ceea ce priveste activitatea in zona libera.